Knackkorv och potatissallad
4
00:45
Lätt
I receptet används Riktig knackkorv
Familjen Snellmans knackkorv har långa anor och började tillverkas på 1950-talet. Den har många trogna fans. Denna förstklassiga knackkorv knäcker och smakar precis som riktigt knackkorv ska göra. Den innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen.
- 1 pkt Riktig knackkorv
- 8 mjuka vetetortillas (Stand´n´Stuff)
- 1 drygt kilo fast potatis
- vatten, salt
- 2-3 salladslökar
- 2–3 msk kapris
- 0.7 dl olja
- 3 msk vit balsamvinäger
- 2 tsk grov dijonsenap
- 1 tsk salt
- nypa svartpeppar
- 2 tsk socker
- senap och/eller ketchup
- persilja och ruccola
- Tillred potatissalladen först. Koka potatisen med skalen på, och skala när de hunnit svalna.
- Skär potatisen och hacka gräslöken. Blanda ihop oljesåsens ingredienser.
- Blanda alla ingredienser och låt salladen stå och dra i sig ett par timmar innan servering.
- Värm knackkorvarna. Koka vatten och ta bort kastrullen från spisen. Lägg knackkorvarna i det varma vattnet. Knackkorvarna är klara när de stiger till ytan.
- Fyll tortillaformarna med potatissallad och lägga knackkorvarna ovanpå. Om du vill kan du toppa portionen med senap och/eller ketchup.
- Garnera med hackad persilja eller lite ruccola.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla