Knackkorv och avokado-vitlöksdipp
4
Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av 52 Weeks of Deliciousness.
I receptet används Riktig knackkorv
Familjen Snellmans knackkorv har långa anor och började tillverkas på 1950-talet. Den har många trogna fans. Denna förstklassiga knackkorv knäcker och smakar precis som riktigt knackkorv ska göra. Den innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen.
- 2 pkt Snellmann Rikktig knackorv
- 0.5 liten blomkål
- 1 påse sockerärtor
- 4 gröna sparrisstänger
- 1 lök
- 0.5 gul paprika
- 2 champinjoner
- 0.3 zucchini
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk citronsaft
- salt och peppar
- 1 avokado
- 3 vitlöksklyftor
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 dl färsk basilika
- 1 tsk citronsaft salt och peppar
- Stycka grönsakerna och häll dem i en stor skål
- Blanda grönsaksmarinaden och häll den på grönsakerna, blanda. Spara ca. en matsked av marinaden
- Värm grillen
- Lägg grönsakerna och korvarna i grillen, grilla tills de har en vacker yta och knackkorvarna är mogna. Grönsakerna får gärna hållas krispiga
- Dela grillade korvarna och blanda med grönsakerna, tillsätt den sparade marinaden
- Förbered dippen: förbered avokado, yoghurt, basilika, citronsaft och kryddorna i en mixer. Blanda till en jämn smet. Smaka och tillsätt kryddor vid behov
- Servera knackorvspannan rykande het tillsammans med dippen.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla