
Karamelliserad gris med ris och grönsaker
Karamelliserad gris, väldoftande ris och krispig broccolini!
Karamelliserad gris, väldoftande ris och krispig broccolini – det österländska kökets smaker går hem också i Norden. I den här perfekta familjerätten samsas det söta, salta och sura i en ypperligt balanserad helhet.
- 1 förpackning Familjen Snellman fläskfilé
- 4 msk olja
- 5 cm lång bit ingefära
- 2 st chili
- 4 msk honung
- 4 msk mörkt socker eller farinsocker
- 4 msk sojasås
- 2 msk citrongräspasta
- 400 g broccolini
- 3 dl basmatiris
- 2 skaft vårlök
- chili
- sesamfrön
- Tag fläskfilén i rumstemperatur ca. 30 minuter innan tillredning, skär strimlor av den med en bra kniv.
- Skala och hacka ingefäran. Gör även mindre bitar av chilin och för över i en skål. Mät upp honung, socker, soja och citrongräspasta.
- Stek strimlorna i väloljad panna enligt föreskriften. Tillsätt din kryddblandning och låt puttra på i ca. 5 minuter.
- Tillred riset enligt föreskriften på förpackningen. Stek broccolini ordentligt i oljad stekpanna.
- Bygg din portion från botten upp, ris följt av broccolinin och avslutningsvis strimlad lantgris. Toppa portionen med sesamfrön.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla