
Grillspett med vitlöksmarinerad fläskfilé, grönsaksspett och gräddfilssås
Somriga läckerheter fixar du enkelt med vår fläskfilé. Spett med enbart kött, spett med enbart grönsaker eller blandat. Något för alla på sommarens läckraste dukning!
- 1 st Familjen Snellman fläskfilé
- 2 dl olja
- 1 dl citronsaft
- 6 st vitlöksklyftor
- 6 msk sweet chili sås
- 1 nypa salt
- 1 nypa krossad svartpeppar
- 1 pkt körsbärstomater
- 2 st paprika
- 1 knippe lök
- 1 st zucchini
- 200 g champinjoner
- 400 g nypotatis
- 3 msk balsamvinäger
- 1 dl olja
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 knippe timjam eller annan ört
- 6 dl gräddfil
- 1 skvätt citronsaft
- 1 dl finhackad persilja
- 1 dl färsk finhackad basilika
- 1 dl finhackad gräslök
- 1 tsk salt
- 2 msk socker
- 3 msk senap
- 1 nypa svartpeppar
- Blanda marinaden. Blötlägg grillspett av trä 30 min i vatten . Skiva grönsakerna i lagom stora bitar. Potatis och lök kan användas hela eller som halvor. Trä bitarna på spetten och pensla dem sedan med marinaden.
- Låt spetten dra i sig marinaden i ca en halv timme och grilla dem sedan. Pensla gärna med marinad också under grillningen.
- För gräddfilssåsen blandar du ihop alla ingredienser och låter såsen stå och dra en stund i kylskåpet. Gör det gärna innan du tar itu med steg ett och två.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla