Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss

Grillspett av fläskfilé med smaker från Asien

Fläskfile recept

Vad händer när du kombinerar ett recept från det tropiska öriket Filippinerna med en premium fläskfilé från oss? Kort och gott magi! För det bästa slutresultatet bör du ha tålamod att låta köttet vila i marinaden ett helt dygn, men vi lovar: du blir inte besviken!

Ingredienser
Fläskfilé :
  • 600 g premium fläskfilé
Marinaden:
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • en halv banan
  • 1,5 dl sojasås
  • 1 st lime
  • 1,5 dl ketchup
  • 4 dl Ginger Ale eller citronlemonad
  • 1,5 dl farinsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar ur kvarn
Gör så här
  1. Marinaden: Finhacka vitlöken och chilin (avlägsna alla frön först). Mosa bananen och blanda allt med kryddorna i en skål. Häll över sojasåsen och kläm i saften från en lime.
  2. Blanda i ketchupen och 2 dl av din Ginger Ale. Krydda marinaden med salt och svartpeppar. Spara halva marinaden för pensling när du grillar sen.
  3. Köttet: Skär tunna skivor av din fläskfilé. Blöt köttbitarna i marinad, täck över skålen med plastfilm och ställ i kylskåpet. Låt köttet vila och ta smak i minst ett par timmar till ett dygn.
  4. Ta ut köttet i rumstemperatur i god tid innan du inleder grillandet. Blöt upp grillpinnar i kallt vatten och trä 3-4 bitar på varje pinne.
  5. Ställ in grillen på medelvärme. Häll i lite extra i din marinad som du sparat för pensling med 2 dl Ginger Ale och farinsockret. Värm upp blandningen i en kastrull, bara nog för att lösa upp sockret.
  6. Grilla med tålamod, rotera pinnarna ofta och håll på i 15 minuter samtidigt som du penslar köttet med några minuters mellanrum.
  7. Sikta på krispiga men väl karamelliserade spett, precis som från det asiatiska gatuköket! Servera med grillade grönsaker och kokt ris.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension