Grillad ytterfilé med majssallad
4-6
01:00
En läcker grillad ytterfilé från Familjen Snellman med riklig smak är aldrig fel. Varva den ännu med en enkel sallad som du kan göra på majskolvar du grillar i samma veva. Hur gott som helst!
I receptet används Mörad fläskytterfilé
En väl putsad bit av österbottniskt gårdskött från bakre delen av den finländska lantgrisen. Oberoende hur du tillreder den – strimlar, grillar, wokar eller långkokar i ugn – slutresultatet är garanterat gott!
- 1 st Familjen Snellman mörad fläsk ytterfilé (600 g)
- 0,5 dl Hoisin-sås
- 0,5 dl olja
- koriander
- chili
- 4 st förkokta majskolvar
- olja eller smör till majsens yta
- salt
- 150 g vårklynne
- 2 ms citronsaft
- 150 g creme fraiche
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts peppar
- chiliolja
- Börja med köttet: Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning.
- Smeta in ytterfilén med en marinad gjord på Hoisin-sås och olja innan du lägger den på grillen.
- Placera en stektermometer mitt i köttet.
- Låt grillen bli varm och grilla filén på direkt värme i 10 minuter under rotation, så den får en vacker färg överallt. Grilla också majsen i samma veva.
- Sänk grilltemperaturen eller flytta över filén på indirekt värme och fortsätt tills innertemperaturen på köttet når mellan 68–70 grader (skall ta ca. 20 minuter).
- Observera att det kan löna sig att smeta in köttet några gånger med marinaden under grillandets gång, för mera smak.
- Svep in det färdiga köttet i folie. Låt dra ca. 10 minuter innan servering.
- Gör även din sidorätt: Skär den grillade majsen i mindre bitar och rör ihop med sommarlök, vårklynne och creme fraiche i en skål.
- Krydda salladen med salt och chiliolja.
- Servera tillsammans med den marinerade ytterfilén, som du ytkryddar med finhackad koriander och lite chili.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla