Fläskfilé på grillen
Grillad fläskfilé
Fläskfilén av gris är som gjort för att grillas. Gör ett bra grundjobb när du masserar in kryddorna, så blir helheten välsmakande och god. Stektermometern hjälper dig att hålla koll så att köttet inte blir torrt. Till grillad fläskfilé serveras gärna med grönsaker och färskpotatis.
I receptet används Premium Putsad Fläskfilé
Fläskfilén är god och mångsidig och fungerar både i vardagen och till fest. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.
- 1 pkt Fläskfilé av lantgris
- salt och örter som timjam och rosmarin
- Låt köttet stå i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning. Ta bort eventuella hinnor, massera in kryddorna på ytan och låt vila.
- Stick stektermometern i köttet. Ge biten en vacker yta på grillen innan du sänker temperaturen och grillar med rotation tills mätaren visar på 70 grader.
- Sätt den färdiga köttbiten i folie sista halvtimmen, för bästa möjliga resultat.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Grillad fläskfilé från Familjen Snellman
Receptet för grillad fläskfilé är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår användning av färskt kött och hur vi värnar om djurens välmående.