Godaste grillkorvstillbehören med Micke Björklund
4
00:45
Lätt
Den godaste grillkorven behöver också gott sällskap! Micke Björklund bjuder på sina bästa tips för att du skall kunna duka upp en riktigt kunglig korvbuffé i sommar! Kolla in videoreceptet på läckerheterna!
- ⅛ vitkål
- 1 stor morot
- 1 grönt äpple
- ½ dl majonnäs
- ½ dl creme fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- ¼ citron, saften
- 1 tsk salt
- 2 tsk socker
- svartpeppar
- 1,5 dl gula senapskorn
- 0,75 dl vatten
- 0,75 dl socker
- 1,75 dl äppelvinäger
- 2 tsk salt
- 1 stor gul lök
- ½ dl majsstärkelse
- 5 dl rapsolja
- salt
- ½ röd paprika, finskuren
- ½ gul lök, finskuren
- 1,5 dl inlagd gurka, hackad
- ½ dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk stark senap
- Salt
- Svartpeppar
- Börja med coleslaw. Finstrimla kålen, äpplet och moroten och lägg dem i en skål.
- Tillsätt socker och salt i kålen och massera in det, låt det sedan stå 15 minuter och krama ur så mycket vätska som möjligt. Blanda grönsakerna med resten av ingredienserna.
- De inlagda senapskornen är enkla: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelvärme tills det mesta av vätskan har kokat bort.
- Ta sen itu med löken. Värm oljan till 120-130 grader. Dela och skiva löken tunt och vänd skivorna i majsstärkelse. Lägg dem i en sil och skaka av all överlopps majsstärkelse.
- Lägg löken i omgångar den varma oljan och rör om då och då så de inte bränner. Lyft upp löken på ett hushållspapper när den fått fin färg och smaka av med salt.
- Låt svalna och förvara i en lufttät burk
- Gör slutligen också gurksalladen. Stek först paprikabitarna mjuka i lite olja och låt svalna.
- Blanda resten av ingredienserna och tillsätt paprikan.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla