
Fläskfilé med körsbärstomater och rostade mandlar
Utsökt fläskfilé, mycket tomater och rostade mandlar. Denna enkla maträtt går lätt att laga med Snellmans premium fläskfilé. Det går bra att servera med potatis, pasta eller ris och en fräsch sallad.
- 1 st fläskfilé
- 2 msk smör eller olja
- 2 tsk grillkryddblandning
- 1 brk (400 g) tomatkross
- 100 g körsbärstomater
- 1 köttbuljong
- 0.5 dl ketchup
- 1 tsk basilika
- 1 dl skalade mandlar
- Salt
- Peppar
- Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning.
- Dela köttet i mindre skivor. Samt salta och peppra dem något.
- Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda.
- Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter.
- Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten.
- Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla