Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss
Gris med körsbärstomater och mandlar.

Fläskfilé med körsbärstomater och rostade mandlar

Lätt
Fläskfile recept

Utsökt fläskfilé, mycket tomater och rostade mandlar. Denna enkla maträtt går lätt att laga med Snellmans premium fläskfilé. Det går bra att servera med potatis, pasta eller ris och en fräsch sallad.

Ingredienser
Fläskfilé:
  • 1 st fläskfilé
  • 2 msk smör eller olja
  • 2 tsk grillkryddblandning
  • 1 brk (400 g) tomatkross
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 köttbuljong
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl skalade mandlar
  • Salt
  • Peppar
Gör så här
  1. Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning.
  2. Dela köttet i mindre skivor. Samt salta och peppra dem något.
  3. Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda.
  4. Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter.
  5. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten.
  6. Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension