Chorizo på jägarens vis
Detta recept från Villiruoka bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
I receptet används All Natural Chorizo
Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
- En näve bär
- En näve socker
- en skvätt vatten
- matsutake svampar eller stensopp
- lök
- grädde
- salt
- lök
- äpple
- en näve socker och salt
- ruccola
- körsbärstomater
- lingon
- olja
- ättika
- En näve socker
- Krossa bär (t.ex. enbär) i en mortel. Tillsätt socker till en skvätt kokande vatten och koka snabbt ihop. Låt svalna
- Fräs hackad lök, tillsätt blötlagda svampar (om du använder torkade), grädde och salt. Koka ihop
- Skala och skiva löken och äpplena. Fräs i en panna och tillsätt socker och salt. Låt sjuda under lock
- Gör salladen: Blanda ruccola, körsbärstomater och lingon. Häll på en blandning av rapsolja, ättikssprit och socker
- Grilla korvarna och servera dem tillsammans med resten av tillbehören.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla