Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
Chorizo hotdog

Chorizo-hotdog med paprikatopping

4
00:50
Korv

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Malins Blogg.

I receptet används All Natural Chorizo

Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror. 

Ingredienser
  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 1 paprika
  • strimlad 1 rödlök
  • skivad flingsalt, svartpeppar
  • honung
  • rypsolja till stekning
  • hemlagad majonnäs
  • 4 hotdogbröd
Hotdog-bröd (8 st.):
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl rybsolja
  • 2 tsk havssalt
  • 1 msk fiberhusk (pulver)
  • 1 dl pofiber
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
Gör så här
  1. CHORIZO HOTDOGS MED PAPRIKATOPPING: Värm en stekpanna. Fräs lök och paprika mjuka i oljan och smaksätt alltsammans med salt, peppar och honung. För över paprikafräset i en skål och ställ den till sidan. Lägg tillbaka stekpannan på värmen och stek chorizokorven knaprig. Häll sedan tillbaka paprikafräset över korven i pannan. På så sätt får paprikan och löken en chans att dra i sig alla goda smaker från korven. Skär en skåra i hamburgerbröden och bred över hemlagad majonnäs. Lägg sedan dit korvarna och toppa med paprika och lök. Dekorera med färsk koriander.
  2. MALINS HOTDOG-BRÖD: Värm mjölken fingerljum och häll den i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den löst upp sig i mjölken. Tillsätt därefter olja och salt. Vispa ner fiberhusken och vänta ett par minuter. Rör sedan ner pofiber, majsmjöl, rismjöl och mandelmjöl i smeten. Rör om väl tills du fått en klibbig deg. Avsluta med att röra ner ett ägg. Lägg degen att jäsa på ett varmt ställe i en timme. Stjälp sedan upp degen på ett mjölat bakbord (jag brukar använda majsmjöl) och knåda in ungefär 1 dl majsmjöl mjöl i den kladdiga degen. När du knådat in mjölet har du en hanterbar deg som du kan dela upp i 8 avlånga bröd. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper under och låt jäsa i en kvart. Värm ugnen till 200 C varmluft och grädda bröden i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp dem.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension