Bahn Mi Hot Dog
Detta recept från Pata porisee bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
I receptet används All Natural Chorizo
Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 4 hot dog bröd
- 4 Snellman All Natural Chorizo -korvar
- strimlad nykål
- vårlök
- koriander och/eller bladpersilja
- majonnäs
- 3.75 dl mjölk
- 50 g jäst
- 500 g vetemjöl
- 35 g smör (rumstemperatur)
- 1 tsk salt
- 0.5 gurka
- 1 tsk salt
- 3 tsk socker
- 1 tsk ättika
- Förbered först hot dog-bröden. Blanda alla ingredienser och knåda degen i en köksmaskin i 10 minuter eller för hand i åtmistone 20 minuter
- Låt degen jäsa i en skål i ca 30 minuter
- När degen har fått jäsa, baka den till en stång och skär den i 12 bitar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt semlorna jäsa under en handduk i ca 1 1/2 timme. Värm ugnen till 225 grader och grädda semlorna i ca 10 minuter
- Under jäsningen kan du göra den inlagda gurkan. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg skivorna i en glasburk. Strö över salt och socker och tillsätt ättika. Stäng locket och skaka burken i en minut så att vätskan från gurkan frigörs. Den inlagda gurkan kan förvaras kallt
- Skiva nykålen med t.ex. en osthyvel
- Stek Chorizo-korven i pannan eller på grillen
- Skär upp semlorna, lägg korven underst och sätt på strimlor av nykål, morot och vårlök samt koriander eller bladpersilja. Servera med majonnäs.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla