
Asiatisk fläskfilé wok med smak av kokos och ingefära
En wok kombinerar gott kött med goda grönsaker. I denna wok används kokosmjölk som ger en mjuk smak till rätten. Nudlar eller ris, du väljer vad som serveras med woken!
Köttet som används här är mört och har låg fetthalt som passar bra till olika wokar.
Familjen Snellmans wokrecept, var så god!
- 1 pkt Fläskfilé av lantgris
- 0,5 dl rörsocker
- 1 dl sojasås
- 1 tsk ingefära
- 8 vitlöksklyftor, mosade
- 1 dl olja
- 3 dl kokosmjölk
- 1 påse (400–500 g) frysta wokgrönsaker
- 1 lime
- 0,5 kruka koriander
- Skär upp och strimla köttet. Blanda rörsocker, soja, ingefära och mosade vitlöksklyftor.
- Häll blandningen över köttskivorna och blanda väl. Låt dra i 30 minuter i rumstemperatur. Hetta upp olja i en wokpanna tills det ryker och bryn skivorna.
- Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt sedan halvtinade wokgrönsaker och låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter.
- Smaksätt med saft ur en lime och hackad koriander.
- Servera tillsammans med ris eller nudlar.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Riktigt schysst recept! Entrecote blir bäst på grill, och kan rekommendera Snellmans entrecote. Hög kvalité