Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Grillad fläskfilé med varm potatissallad och kryddsmör

4
01:00
Fläskfile recept

Fläskfilén av gris är som gjort för att grillas. I det här receptet blir läckerheten garanterad tack vare en gedigen marinad, en varm potatissallad och saftigt kryddsmör, pricken över i:et.

I receptet används Premium Putsad Fläskfilé

Fläskfilén är god och mångsidig och fungerar både i vardagen och till fest. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.

Ingredienser
Köttet och marinaden:
  • 1 st Familjen Snellman premium putsad fläskfilé
  • 3/4 dl rypsolja
  • 4 ms balsamico
  • 4 ms honung
  • 1 ts finkornigt havssalt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ms finhackad rosmarin eller timjan
  • 1 ts krossad svartpeppar
Varm potatissallad:
  • 500 g nypotatis (kokta)
  • 100 g spenat
  • 150 g sockerärter
  • 150 g rädisor
  • 3 ms olja
  • 2 ms citronsaft
  • en nypa salt
  • några varv peppar från kvarn
Vitlökssmöret:
  • 50 g mjukt smör
  • 3 ms finhackad mynta
  • 3 ms finhackad persilja
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 ms små, krossade kapris
Gör så här
  1. Börja med marinaden och köttet: Rör ihop olja, balsamico, honung och salt i en skål. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
  2. Finhacka örterna. Tillsätt vitlök, örter och svartpeppar i oljeblandningen.
  3. Låt nu marinaden möta fläskfilén. Låt ta smak i kylskåp i minst 4 timmar.
  4. Tag sen köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning. Grilla fläskfilén tills den är färdig. Smeta in filén i marinad några gånger under processen.
  5. Använd stektermometer. Din filé är klar vid 70 grader.
  6. Svep ännu in filén i folie efter grillningen och låt dra i 5-10 minuter.
  7. Skiva upp köttet och servera med ört-kaprissmör.
  8. Tillred kryddsmöret: Rör ned örterna, vitlöken och kapris i det mjuka smöret.
  9. Rulla in smöret i färskfilm och låta styvna cirka en timme i kylskåp.
  10. Potatissalladen: Tvätta potatisen noga och koka i salt vatten så att de är nästan mjuka, men ännu krispiga (ca. 10 min). Halvera den kokta potatisen.
  11. Skölj av ärterna och spenaten. Halvera rädisorna.
  12. Värm upp grillpannan eller stekbordet vid grillen och tillsätt olja. Stek eller grilla potatisen några minuter och släng på rädisorna, ärtorna och spenaten och stek ytterligare någon minut.
  13. Krydda med salt, svartpeppar och citronsaft. Servera varm potatissallad tillsammans med köttet och vitlökssmöret.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension