Frukostpirog med kryddig korv
Detta recept från Mama Gastro bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
I receptet används All Natural Chorizo
Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 3 skivor fryst smördeg
- 6 ägg
- 0.5 pkt All Natural Chorizo
- 100 g körsbärstomater
- salt, peppar
- Tina degplattorna enligt instruktionerna på förpackningen. Halvera plattorna och kavla ut dem lite
- Gör små hål i degen med en gaffel och grädda i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter
- Ta ut degbottnarna ur ugnen och platta till vi behov. Knäck ett ägg över varje degbotten, och toppa med ett par korvar och tomater. Smaka av med salt och peppar
- Fortsätt steka pirogerna ännu 7 minuter.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla