Bratwurst med gräddig surkålsstuvning och currysås
4
00:55
Präktiga grillade bratwurstar med två spännande såser.
I receptet används All Natural Bratwurst
Denna korv med tyskt ursprung ska helst stekas eller grillas. Som det sig bör är den tillverkad av fint hackat kött, såväl finländsk nöt och gris. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 procent österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 2 Bratwurst
- 1 klick smör
- 300 g surkål
- 1 lök
- 2 dl matlagningsgrädde
- mald svartpeppar
- 1 nypa salt
- 1 nypa socker
- 1 kruka salvia
- 3 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 2 msk curry
- 2 msk honung
- 1 nypa mald svartpeppar
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk maizena
- Surkålsstuvning: Skölj surkålen i ett durkslag under rinnande vatten, så får du bort syran ur kålen. Skär löken i klyftor. Värm smöret i stekpannan och hetta snabbt upp lök och kål. Tillsätt matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5–10 minuter. Smaka av med peppar, salt och en gnutta socker.
- Currysås: Blanda ingredienserna i en kastrull, hetta upp och red av med maizena. Kom ihåg att använda ordentligt med curry så du får en god och smakrik sås. Grilla bratwurstarna och servera rykande heta med surkål och currysås.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla