
Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning
Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning
Det här är inte bara en ”kul grej” – det är riktigt, riktigt gott! Vi gjorde våra korvar på grillen, men det går självklart lika bra att tillreda receptet inomhus i köket.
Stek korvarna i stekpanna innan du lindar in dem i paprikan och baconskivorna och skjutsa sen in dem i ugnen på 200°C, tills baconet fått vacker yta.

I receptet används Prima grillkorv
Finmald grillkorv med en kötthalt på 86 procent. Den finmalda grillkorven innehåller varken svål, natriumglutamat eller tillsatt fosfat och är gjord på förstklassigt, gmo-fritt kött från österbottniska familjegårdar.
- 1 pkt Prima grillkorv
- 1 pkt Riktigt bacon
- 2 spetspaprikor
- 100 g naturell färskost
- 2 dl riven cheddarost
- 4 färska jalapenos
- barbequesås, till pensling
-
Grilla korven knaprig och låt svalna något
-
Riv cheddarosten och blanda den med färskosten.
-
Strimla jalapeno och rör ner i oströran
-
Dela spetspaprikorna på hälften och trimma dem så att de kan forma sig efter grillkorven
-
Fyll paprikorna med oströran
-
Lägg korvarna i paprikabåtarna och tryck ner dem i oströran så att de ligger stabilt
-
Linda baconskivor runtomkring
-
Lägg de baconlindade korvarna i en grillform och pensla dem med barbequesås
-
Lägg grillformen med korvarna på grillen och låt dem värmas under lock i ca 15 minuter
-
Servera med coleslaw eller grönsallad
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla