Sticky pork med ris och gochujangsås
4
00:45
Lätt
Micke Björklunds suveräna recept blev en succé på Instagram och det är enkelt att förstå: denna ”sticky pork” bjuder på en fin smakupplevelse med lagom kripighet och sötma för både vardag och helg! Kolla in receptet på Instagram!
- 600g fläsk innerfilé från Familjen Snellman
- 1 msk majsstärkelse
- 1 gullök
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl farinsocker
- 4 dl vatten
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk fisksås
- 1 msk soja
- salt
- 2 dl majonnäs
- 1-2 msk gochujang
- salt
- limejuice
- 3 dl ris
- 2 broccoli
- 1 lime
- 1 kruka koriander
- rostad lök
- Skär köttet i cirka 3 x 3cm stora kuber och vänd upp bitarna med majsstärkelsen.
- Stek köttet i en vid stekpanna i matolja tills köttet fått rejält med färg.
- Hacka löken och vitlöken och tillsätt det med köttet och stek i ytterligare nån minut.
- Häll på vatten, ingefära, fisksås, soja och socker och låt puttra på låg värme tills vattnet nästan kokat bort och såsen blivit klibbig.
- Smaka av med salt.
- Blanda majonnäs med gochujang och smaka av med salt och limejuice.
- Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
- Skär broccolin i grova bitar och stek dem i lite matolja på medelvärme.
- Kläm över juicen från limen när broccolin fått fin färg.
- Lägg ris i en skål, lägg på broccolin, fördela ut köttet och strö till sist över rostad lök och grovt skuren koriander.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Såå gott!