Saftiga biffar av ryggbiff
5
00:40
Lätt
Fina middagar behöver inte vara svåra att tillaga. Med Familjen Snellmans ryggbiff som grund skapar du en prima matupplevelse och mättar många magar på samma gång!
Med Familjen Snellmans ryggbiff som fundament skapar du en prima matupplevelse och mättar många magar på samma gång!
- 1 st ryggbiff från Familjen Snellman
- olivolja, salt och peppar till kryddningen
- Ta filén ur förpackningen och torka den torr med hushållspapper.
- Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Det är viktigt att skära tvärs över köttets fibrer och att använda en vass kniv, annars är det lätt hänt att eggen glider längs med fibrerna istället för att skära av dem.
- Placera biffarna på en skärbräda eller ett fat. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Massera in oljan och kryddorna i biffarna.
- Låt biffarna tempereras i rumstemperatur en kvart före du steker dem.
- Lägg köttet i het stekpanna och stek dem 2–3 minuter på var sida. (medium).
- Inget stekfett behövs i pannan då biffarna täckts med olivolja, men vi rekommenderar att tillsätta en klick smör i slutskedet av stekningen för smakens skull.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla