Gyros på fläskfilé med pita, myntayoghurt, sallad och smulad feta
4
01:00
Grekiska smakupplevelser med en österbottnisk twist. Med vår storsäljande fläskfilé från Familjen Snellman gör du de bästa grisrätterna, som t.ex. detta härliga medelhavsrecept inspirerat av mästerkocken Micke Björklund. Kolla in receptvideon!
- 600 g Familjen Snellmans premiumputsade fläskfilé
- 1 vitlök, riven
- 1 rödlök, finskuren
- ½ dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk torkad rosmarin
- ½ msk honung
- svartpeppar
- salt
- 1 grön chili
- 250 g turkisk yoghurt
- 1 dl myntablad
- ½ citron, saften
- 1 tsk mald spiskummin
- ½ tsk socker
- salt
- 250 g körsbärstomater
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 200g babyspenat
- salt
- svartpeppar
- Blanda ihop allt förutom fläskfilén till en marinad. Skär fläskfilén i strimlor och blanda ner köttet i marinaden och låt stå kallt i minst två timmar men gärna över natten.
- Stek köttet i en väldigt varm stekpanna tills köttet fått ordentligt med färg.
- Tillred myntayoghurten. Ta bort stammen och frön från chilin, skär dem i mindre bitar och lägg dem sedan i ett litermått med resten av ingredienserna. Mixa ihop allt med stavmixer tills den är slät.
- Halvera tomaterna och finskär rödlöken och lägg dem i en skål med vinägern, oljan, saltet och pepparn. Blanda i spenaten strax innan servering.
- Slutför portionerna. Börja med brödet. Ringla över lite olja på bröden och baka dem i två minuter i en ugn på 250 grader.
- Fyll sedan bröden med det nystekta köttet, yoghurten, salladen och smula över fetaosten.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Super gott lättare gjort än det ser ut. Tack