Apelsinmarinerad fläskfilé med brysselkål
6
Gott, rejält och smidigt för såväl vardag som fest. Vår fläskfilé är god nog som den är, men önskar man lite nya smaker är detta ett recept att testa.
- 1 st Fläskfilé från Familjen Snellman
- 1 1/2 tsk salt
- Hälften av det rivna skalet och saften från en hel ekologisk apelsin
- 2 msk honung
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk finhackad timjan
- Svartpeppar
- 1 förpackning (400 g) brysselkål
- Andra hälften av skalet från den ekologiska apelsinen
- 2 msk olja
- 1 msk smör
- 2 msk honung
- 1/2 tsk salt
- Ta fläskfilén ur kylskåpet en timme innan tillagning. Krydda köttet med salt. Lägg köttet i en ugnsform. I en skål, blanda skalet och saften från den väl tvättade apelsinen med honung, senap och timjan. Pensla fläskfilén med blandningen.
- Sätt in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Tillaga i ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter, tills innertemperaturen når 70 grader.
- Pensla köttet med steksky under tillagningen. Täck över köttet med aluminiumfolie när det är klart och låt det vila i ytterligare 10 minuter. Skär köttet i skivor. Skölj och ansa brysselkålen. Riv skalet från den väl tvättade apelsinen. Koka kålen i 3-4 minuter. Häll av kålen och låt den ånga av i 2 minuter.
- Stek kålen i en blandning av olja och smör i en stekpanna i några minuter. Smaksätt med honung, salt och rivet apelsinskal. Fortsätt stekningen i ytterligare några minuter, tills brysselkålen är vackert brun. Servera tillsammans med den ljuvliga fläskfilén.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla