Fläskfilé med pepparrot
6
Lätt
Utsökt fläskfilé, med pepparrot. Denna enkla maträtt går lätt att laga med Snellmans premium fläskfilé. Det går bra att servera med potatis, pasta eller ris och en fräsch sallad. Ett enkelt och väldigt gott recept.
I detta recept används premium fläskfilé
- 1 st Fläskfilé från Familjen Snellman
- 1 1/4 ts salt
- 1-2 st rosmarinkvistar
- 2 tsk krossad grönpeppar
- 2 msk smör
- 2 msk rapsolja
- ca. 6 msk färskriven pepparrot
- Tag köttet ur kylskåp en timme innan tillagning. Skär köttet i tre delar och skär sedan varje del mitt itu för att skapa sex skivor (du kan även helsteka fläskfilén till 70ºC i kärntemp med 125ºC i ugn för att sedan skära i skivor).
- Krydda filéskivorna med salt, hackad rosmarin och krossad grönpeppar.
- Bryn sen i smör och olja tills skivorna är vackert bruna. Sänk värmen till medeltemperatur och fortsätt steka i ytterligare 6-8 minuter. Häll stekfett över biffarna under tillredning tills de är genomstekta.
- Riv rikligt med färsk pepparrot över och servera med stekt eller ångad broccoli.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla