Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
Naturskönt österbottniskt landskap.

Familjen Snellman nominerade till nordiskt miljöpris: ”Som företag har vi en ansvarstagande strategi i ryggraden”

Mittnordenkommittén delar årligen ut miljöutmärkelsen Nordens Gröna Bälte.

Mittnordenkommittén delar årligen ut miljöutmärkelsen Nordens Gröna Bälte och i år har Familjen Snellman blivit nominerade.

Syftet med Nordens Gröna Bälte är att stärka området Mittnorden som en ekologiskt hållbar region och uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling.

På Snellmans har arbetet med hållbar utveckling och minskad miljöbelastning pågått i flera decennier och det känns smickrande och fint att vara nominerade.

Roland Snellman vid Fäboda 2018.
Roland Snellman är VD för familjeföretaget.

Ansvarstagande innebär gärningar för en bättre morgondag och som företag har vi en ansvarstagande strategi i ryggraden. Den följer oss i vår vardag, som en del av den dagliga verksamheten, säger VD Roland Snellman.

Familjen Snellman har aktivt arbetat med hållbarhetsfrågor inom speciellt miljö och energi under flera år.

Familjens Snellmans produktionsanläggning i Jakobstad i Österbotten har redan i sju års tid drivits med helt lokalt producerad biogas, en biogas som sen våren 2020 dessutom finns tillgänglig för bilburna konsumenter i regionen via en egen tankstation.

Biogastankstationen vid fabriken i Jakobstad.
Vid Snellmans i Jakobstad kan personbilar tanka biogas.

Fabriken i Jakobstad tar dessutom vara på den kyla som det nordiska, kalla klimatet bjuder på istället för att använda maskinell kylning.

Vi minskar hela tiden miljöbelastningen i verksamheten genom att använda råvaror och energi så effektivt som möjligt. Vi vill vara en samhällsaktör som på ett hållbart sätt förbättrar sin konkurrenskraft och samtidigt främjar välbefinnande i närsamhället, säger Roland Snellman avslutningsvis.

Prisutdelningen sker i november på Mittnordenkommitténs höstmöte. Vinnaren ska enligt kriterierna på ett innovativt och föredömligt sätt ha bidragit till utvecklingen och jobbat aktivt med hållbarhetsfrågor inom miljö- och energi.

Region Mittnorden bildas av tre regioner i Norge, Sverige och Finland. Dessa är Tröndelag, Region Jämtland/Härjedalen, Region Västernorrland och Österbotten

Other posts

januari 11, 2023 Underbart och minnesvärt för alla – så här tar du matallergierna i beaktande när du ställer till barnkalas Så här tar du matallergierna i beaktande när du ställer till barnkalas.
Ansvarsfullhet
april 13, 2021 Familjen Snellman nådde viktig milstolpe: Fabriken i Jakobstad drivs nu i sin helhet på förnybara energikällor Från och med den 1 april tillverkas alla Snellmans produkter med hjälp av förnybar energi.
Ansvarsfullhet