Wienerknack med karamelliserad morot

Denna korvrätt bjuder på en fantastiskt mix av sött och salt. Lyxa till lunchen med vårt smarriga recept på wienerknack och karamelliserad morot.

Ingredienser 
(4 portioner)
2 pkt Wienerknack
8 morötter
Olivolja
Honung
Valfri grönsallad
1 ask Plommon- eller körsbärstomater
Peppar
Salt

Valfritt:
Senap (en sötstark variant passar utmärkt)
Färska örter, t.ex. timjan

Gör så här:

Skär bort ändorna av morötterna. Skär morötterna i stänger och sätt dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och honung, strö på salt och peppar. Ugnsrosta i 220°C ca 25 min.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korvarna och ta bort kastrullen från värmen. Låt korvarna ligga i vattnet tills de är genomvarma, ca 5–10 min.

Servera med grönsalladen. Spritsa senap på korvarna och dekorera med färska örter.

Wienerknack är en kvalitetskorv i naturtarm som passar i bröd, till maträtter eller som sådan. Vår wienerknack har en kötthalt på 90 % och den smakrika korven är lika god kokt som stekt.

Wienerknacken görs på finländskt, handskuret, gmo-fritt gris- och nötkött från våra familjegårdar. Den innehåller varken maskinurbenat kött, natriumglutamat, svål eller tillsatt fosfat. Förstklassiga råvaror ger korven en fin konsistens och en naturligt god smak.

Relaterat innehåll