Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
Wienerkorv med gurk- och chilisylt

Wienerkorv med gurk- och chilisylt

2-3
00:20
Lätt
Korv

Snellmans läckra wienerkorv-recept

Den här är god. Den är faktiskt riktigt god. Men beakta gärna att sylten du tillreder är som bäst efter några dagars lagring. Så börja med sylten och vänta sen några dagar innan du fortsätter med resten av vårt wienerkorv-recept. Tålamodet kommer att belöna dig!

I receptet används Wienerkorv kryddig

Den klassiska wienerkorven från Familjen Snellman i en lite kryddigare tappning som smakar ljuvligt gott!

Ingredienser
Korven:
  • 1 pkt wienerkorv
  • 200 g skalad smålök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sirap
  • 0.25 kruka timjan
Gurk- och chilisylt:
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderfrön
  • 0,75 dl ättiksprit
  • 0,75 dl syltsocker
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill
Till servering:
  • Lantbröd
Gör så här
  1. Börja med gurk- och chilisylten. Finhacka chilin och lägg i en kastrull tillsammans med kryddor, ättika och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter.
  2. Riv gurkan grovt och blanda med i ättika- och kryddblandningen. Låt koka. Kyl ner, lägg till timjan och förvara i en burk i kylskåpet. Sylten är som bäst efter några dagars konservering.
  3. Skär wienerkorven i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg till lök, korv och sirap. Stek på medelhög värme tills korven och löken fått en fin färg. Tillsätt timjan.
  4. Servera tillsammans med gurk- och chilisylten och lantbröd.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension

Wienerkorv-recept från Familjen Snellman

Vårt läckra wienerkorv-recept med gurk- och chilisylt är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår produktion av korvar och hur vi värnar om djurens välmående.