
Wienerkorv med gurk- och chilisylt
Den är god. Den är faktiskt riktigt god. Men beakta gärna att sylten du tillreder är som bäst efter några dagars lagring. Så börja med sylten och vänta sen några dagar innan du fortsätter med resten av receptet. Tålamodet kommer att belöna dig!
- 1 pkt wienerkorv
- 200 g skalad smålök
- 1 msk olja
- 1 tsk sirap
- 0.25 kruka timjan
- 1 röd chili
- 1 tsk salt
- 1 tsk korianderfrön
- 0,75 dl ättiksprit
- 0,75 dl syltsocker
- 1 gurka
- 1 kruka dill
- Lantbröd
- Börja med gurk- och chilisylten. Finhacka chilin och lägg i en kastrull tillsammans med kryddor, ättika och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter.
- Riv gurkan grovt och blanda med i ättika- och kryddblandningen. Låt koka. Kyl ner, lägg till timjan och förvara i en burk i kylskåpet. Sylten är som bäst efter några dagars konservering.
- Skär wienerkorven i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg till lök, korv och sirap. Stek på medelhög värme tills korven och löken fått en fin färg. Tillsätt timjan.
- Servera tillsammans med gurk- och chilisylten och lantbröd.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla