Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss

Fläskfilé med asiatisk nudelsallad

Tålamod i marineringen och fingertoppskänsla vid rökningen.

4
01:10
Fläskfile recept

Tålamod i marineringen och fingertoppskänsla vid rökningen. Det här receptet ger dig en unik smakupplevelse, och filén är dessutom lika god varm som kall.

Ingredienser
Fläskfilé :
  • 600 g Premium fläskfilé
  • 1 dl hoisin-, char siu-, eller teriyakisås
Asiatisk nudelsallad:
  • 200 g tunna risnudlar eller äggnudlar
  • 1 st färsk röd chili
  • 3 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta
  • en skvätt sesamolja
  • Salt
Sås:
  • 4 st lime, saften
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk soja
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • 1 st krossad vitlöksklyfta
Gör så här
  1. Täck in hela din filé med den sås du valt och låt den ta smak i några timmar, gärna över natten. om tiden finns.
  2. Gör nudelsalladen. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen och skölj med kallt vatten sen.
  3. Gör långa strimlor av morötterna med en skalkniv och gör halvmåneformade tunnar skivor av den lök du först halverar. Finhacka chilin och riv örterna. Blanda ihop salladen på ett lågt fat.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över salladen.
  5. Ta filén ur marinaden och stick in en termometer. Sätt i den elektriska rökugnen och tillred tills temperaturen når 60 grader. Om man ej har rökugn funkar det lika bra att steka eller att grilla den.
  6. Linda in filén i folie och låt stå i 10 minuter. Skär tunna skivor och avnjut tillsammans med nudelsalladen. Filén är dessutom lika god varm som kall.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension