Mustig korvgryta

18.03.2019

En mustig korvgryta med härligt het eftersmak. Gillas garanterat av både stora och små! Grytan sköter sig själv i ugnen så du får tid med annat. Vardagsmat när den är som bäst! Receptet kommer från bloggen At Maria’s och har varit med i en av våra recepttävlingar.

Ingredienser:
1 pkt Riktig skinnfri länkkorv 450g
En klick smör
3 morötter
2 rödbetor
1 bit kålrot
2 rödlök
2 saltgurkor
400 gr tomatkross av fin kvalitet
2 dl vatten
1 knippe färsk persilja
2 mild röd chili
3 vitlöksklyftor
2 msk sojasås
2 msk sweet chilisås
1 dl flytande honung
2 dl vatten
Salt och svartpeppar
Till servering:
Smetana och nybakt lantbröd

Gör så här:

  1. Skala och skär Snellmans Riktig skinnfri länkkorv i bitar. Stek i smör i gjutjärnsgryta tills korven fått lite färg.
  2. Tvätta, skala och skär morötterna, rödbetorna, kålroten och rödlöken i tärningar. Tärna saltgurkorna smått. Sätt allt i gjutjärnsgrytan, häll över tomatkross och vatten.
  3. Skär persiljan fint. Rensa bort fröna ur chilin och finhacka. Skala vitlöksklyftorna och tryck sönder dem lite, till exempel med bredsidan av en kniv. Tillsätt ingredienserna i grytan.
  4. Blanda sojasås, sweet chilisås och honung. Rör ner blandningen med resten av ingredienserna i grytan. Krydda om det behövs med salt och svartpeppar.
  5. Stek i ugn på 200 grader, först en halvtimme utan lock, därefter sänker du ugnstemperaturen till 175 grader och sätter lock på grytan.
  6. Låt sjuda långsamt i ugnen ett par timmar eller tills att grönsakerna är mjuka. Servera med en klick smetana och färskt lantbröd.