Knackkorvspanna med avokadodipp

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Receptet är gjort av 52 Weeks of Deliciousness.

Ingredienser:
1⁄2 liten blomkål
1 påse sockerärter
4 st grön sparris
1 lök
1⁄2 gul paprika
2 champinjoner
1⁄3 zucchini
Marinad:
1⁄2 dl olivolja
2 msk citronsaft
salt och peppar
Avokadodipp:
1 avokado
3 vitlöksklyftor
1 dl turkisk yoghurt
1 dl färsk basilika
1 tsk citronsaft
salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär grönsakerna i bitar och sätt dem i en stor skål.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över grönsakerna, blanda om. Spara ca. en matsked av marinaden.
  3. Värm grillen. Grilla grönsakerna och korvarna tills de har en vacker yta och är genomvarma. Grönsakerna får gärna ha kvar lite av sin krispighet
  4. Dela de grillade korvarna och blanda med grönsakerna, tillsätt den sparade marinaden.
  5. Förbered dippen: Mixa avokado, yoghurt, basilika, citronsaft och kryddor i en mixer tills det blir en jämn smet. Smaka av och tillsätt mera kryddor vid behov.

Servera knackorvspannan rykande het tillsammans med dippen.

Relaterat innehåll