Wienerknack – En matigare wienerkorv med färre tillsatser

Wienerknack är en kvalitetskorv i naturtarm som passar i bröd, till maträtter eller som sådan. Vår wienerknack har en kötthalt på 90 % och den smakrika korven är lika god kokt som stekt.

Wienerknacken görs på finländskt, handskuret, gmo-fritt gris- och nötkött från våra familjegårdar. Den innehåller varken maskinurbenat kött, natriumglutamat, svål eller tillsatt fosfat. Förstklassiga råvaror ger korven en fin konsistens och en naturligt god smak.

Testa våra utsökta recept med Wienerknack! De här två recepten passar hela familjen och du slänger ihop dem på ett nafs!

Wienerwrap

(4 portioner)

Ingredienser

2 pkt Wienerknack
1 pkt soft tortilla (8 st)
1 ask potatissallad
1 röd paprika
1 burk kapris
rostad lök

Valfritt:
Senap (en sötstark variant passar utmärkt)
Färska örter, t.ex. oregano

Gör så här

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korvarna och ta bort kastrullen från värmen. Låt korvarna ligga i vattnet tills de är genomvarma, ca 5–10 min.

Tärna paprikan. Värm tortillabröden. Fyll tortillabröden med potatissallad, tärnad paprika och kapris. Sätt en wienerknack på fyllningen. Strö över rostad lök. Spritsa på senap och dekorera med färska örter.

Wienerknack med karamelliserad morot

(4 portioner)

ingredienser

2 pkt Wienerknack
8 morötter
Olivolja
Honung
Valfri grönsallad
1 ask Plommon- eller körsbärstomater
Peppar
Salt

Valfritt:
Senap (en sötstark variant passar utmärkt)
Färska örter, t.ex. timjan

Gör så här

Skär bort ändorna av morötterna. Skär morötterna i stänger och sätt dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och honung, strö på salt och peppar. Ugnsrosta i 220°C ca 25 min.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korvarna och ta bort kastrullen från värmen. Låt korvarna ligga i vattnet tills de är genomvarma, ca 5–10 min.

Servera med grönsalladen. Spritsa senap på korvarna och dekorera med färska örter.

 

Wienerknack

Relaterat innehåll