Chorizofyllda paprikor

Magiska smaker! Sött från paprikan, kryddigt från korven och massor av smält ost. Kan inte bli annat än helt fantastiskt! Det här receptet kommer från bloggen Kääpiölinna och var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. Tips: Ifall du inte är så förtjust i kryddstark mat går det bra att ersätta chorizon med knackkorv eller grillkorv

Ingredienser:
2 stora gula paprikor
2 stora champinjoner (ca 100g)
1 lök
2 vitlöksklyftor
lite olja
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt, peppar
5 tsk timjan

2 dl riven ost

Gör så här:

  1. Halvera paprikorna på längden, ta bort skaftet och fröna. Skölj paprikorna i kallt vatten.
  2. Hacka löken och de färska champinjonerna. Skär All Natural Chorizo i mindre bitar.
  3. Stek svampen tills all vätska ångat bort. Tillsätt en skvätt olja, lök, pressad vitlök och All Natural Chorizo. Stek i några minuter tills löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö vetemjöl över svamp-korvblandningen. Blanda och tillsätt grädde. Låt sjuda några minuter. Tillsätt timjan.
  5. Sätt paprikahalvorna i en oljad ugnsform. Fyll paprikorna med svamp-korvblandningen och strö över rejält med riven ost.
  6. Grädda paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, eller tills de är lagom mjuka.

Relaterat innehåll